У Генштабі пояснили, чому росіяни б'ють по цивільних об'єктах

Читать на русском
Через недостатню точність російських ракет, які вироблялися ще за радянських часів, страждає цивільне населення України.
nationalinterest.org

Через недостатню точність російських ракет, котрі вироблялися ще за радянських часів, страждає цивільне населення України.

Про це йдеться у повідомленні заступника начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексія Громова під час брифінгу.

«Метою противника залишаються військові об'єкти, об'єкти критичної інфраструктури та промисловості, транспортні мережі. Водночас, внаслідок невибіркового ураження суттєвих втрат зазнає цивільне населення та цивільні об'єкти», - заявив він.

Громов зазначив, що лише за останній тиждень цивільна інфраструктура ставала об'єктом ураження 68 разів.

«Попри те, що політ літаків типу ТУ22М3 у бік державного кордону України нам вдається виявити заздалегідь, час польоту ракети до об'єкта ураження складає всього лиш лічені хвилини. Тому часу на евакуацію після запуску цієї ракети залишається замало. Не слід зневажати повітряними тривогами, навіть якщо здається, що ракета летить не в вашу сторону», - додав представник Генштабу.

Нагадаємо, у Миколаєві вчора, 29 червня, внаслідок влучення боєприпасу в п'ятиповерховий житловий будинок сталася руйнація квартир в одному під'їзді з третього по п'ятий поверхи.

27 червня росія завдала ракетного удару по Кременчуку. Ракети потрапили до торгового центру та на територію одного з підприємств. ТЦ після удару повністю вигорів, на даний момент відомо про більш ніж 20 загиблих та 59 поранених.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: