У британській розвідці назвали наступну ключову битву у боротьбі за Донбас

Читать на русском
Росія продовжує наступ на Слов'янськ, і битва за місто може стати наступною ключовою битвою на Донбасі.

Наступною ключовою битвою у боротьбі за Донбас може стати битва за Слов'янськ.

Про це йдеться у розвідувальному звіті Міноборони Великої Британії.

У розвідці повідомили, що росія продовжує зміцнювати свій контроль над Лисичанськом та Луганською областю. На Ізюмський напрямок вона перекинула більшу частину частин Східної і Західної груп військ, що залишилися в наявності.

За останній тиждень, за оцінкою розвідки, російські сили могли просунутися ще на п'ять кілометрів головною дорогою E40 від Ізюму.

«Російські сили Східної та Західної груп військ зараз, ймовірно, знаходяться приблизно за 16 км на північ від Слов'янська. Оскільки місто також перебуває під загрозою з боку Центральної та Південної груп військ, існує реальна ймовірність того, що битва за Слов'янськ стане наступною ключовою битвою у боротьбі за Донбас», – йдеться у звіті.

Нагадаємо, на думку аналітиків ISW, після захоплення Лисичанська російські війська можуть розпочати наступ на Сіверськ, або Бахмут та Слов'янськ. Але перед цим вони, мабуть, візьмуть оперативну паузу.

У британській розвідці вважають, що бої на Донеччині, як і вся битва за Донбас, характеризуватимуться повільними темпами просування та масованим використанням росією артилерії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: