Найближчими тижнями наступальні операції окупантів на Донбасі призупиняться – ISW

Читать на русском
Найближчими тижнями наступ військ росії на Донбасі, ймовірно, призупиниться, незалежно від того, чи вдасться їм захопити район Сєвєродонецька та Лисичанська.

Найближчими тижнями наступ військ росії на Донбасі, ймовірно, призупиниться, незалежно від того, чи вдасться їм захопити район Сєвєродонецька та Лисичанська.

Про це йдеться в оцінці ситуації на сході України американського Інституту вивчення війни (ISW) станом на 23 червня.

Припинення наступу, найімовірніше, дозволить ЗСУ розпочати «обережні контрнаступи», йдеться у висновках ISW.

«Ідеологічна зацикленість кремля на захопленні Сєвєродонецька, як і облога «Азовсталі», вочевидь остаточно підірве можливості росії в просуванні в Україні», – вважають експерти інституту.

У Сенаті США підтримали резолюцію із закликом оголосити росію країною-спонсором тероризмуВизнання росії спонсором тероризму поставить її в ряд з Іраном, КНДР, Кубою і деякими іншими країнами, які знаходяться під найжорстокішими санкціями

За їхніми оцінками, втрата Сєвєродонецька – це тимчасова втрата території для України, але битва за місто не буде вирішальною перемогою росії.

За останні кілька днів російські сили досягли значних успіхів у районі Сєвєродонецька – Лисичанська. Водночас українські війська переважно досягли своєї мети, уповільнивши та виснаживши російську армію.

ЗСУ протягом кількох тижнів вдавалося залучати до цього району значну кількість особового складу, зброї та техніки збройних сил росії, що знижувало загальні можливості російських сил, не дозволяло їм зосередитися на більш вигідних напрямках наступу.

Зазначимо, згідно з ранковим зведенням Генштабу, ворог б'є з танків та артилерії по Лисичанську, тривають бої за Сєвєродонецьк.

Нагадаємо, 23 червня силами штурмових груп ворогові вдалося захопити Миколаївку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: