РСЗВ HIMARS допомагають змінити баланс сил у битві за Донбас – Wall Street Journal

Читать на русском
Оператори РСЗВ кажуть, що HIMARS дозволяє наносити ефективні та дуже точні удари в глибину території, яку контролюють окупанти, практично не ризикуючи розрахунками машин
Реактивна система залпового вогню HIMARSМіністерство оборони США

Американські реактивні системи залпового вогню HIMARS, які застосовуються Збройними силами України в битві за Донбас, вже починають змінювати баланс сил. Російські окупанти все ще мають перевагу в артилерії, але тепер це не так критично.

Про це розповіли українські військовослужбовці, знайомі з ситуацією, в інтерв'ю виданню The Wall Street Journal.

NASAMS і ракети для HIMARS: США виділили Україні новий пакет військової допомогиКрім ППО та боєприпасів для РСЗВ, Україна в новому пакеті отримає велику кількість снарядів для 155-мм артилерії

Так, виданню вдалося поговорити з командиром артилерійської батареї Валентином Ковалем. Офіцер розповів, що минулого тижня його підрозділ отримав установки HIMARS, після чого ситуація змінилася на користь українських військових. У першу ж ніч його підрозділ з успіхом вразив шістьма ракетами укріплені позиції окупантів, завдавши їм великих втрат.

Оператори РСЗВ кажуть, що HIMARS дозволяє наносити ефективні та дуже точні удари в глибину території, яку контролюють окупанти, практично не ризикуючи розрахунками машин.

«Ці HIMARS дуже сильні. Вони дозволяють нам максимально вставляти окупантам палиці в колеса. Для нас це величезна перевага. У росії немає нічого подібного» - резюмував Коваль.

Нагадаємо, в РНБО вважають, що військової допомоги, яку Україні надають західні партнери, все ще категорично недостатньо для досягнення паритету на фронті з російськими окупантами.

В ОПУ зазначили, що на передачу Україні зброї від союзників піде від місяця до трьох. На цей процес впливають два фактори: бюрократія і кількість техніки на складах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: