У Зеленського оцінили втрати росіян у Сєвєродонецьку та Лисичанську

Читать на русском
Лисичанськ стане останнім великим військовим успіхом росії у війні проти України. Більше жодних міст вони взяти не зможуть
Ілюстративне фотоReuters

Втрати російських окупантів під час боїв за Сєвєродонецьк і Лисичанськ можна оцінити приблизно в сім тисяч одиниць особового складу. Також окупанти втратили чимало техніки, більша частина якої, швидше за все, знищена.

Про це заявив радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович в ефірі у російського правозахисника Марка Фейгіна.

«За нашими підрахунками, десь три бригади полягло і два-три танкові батальйони. Це десь тисяч сім, не менше, можливо, більше» - зазначив він.

Арестович додав, що Лисичанськ стане останнім великим військовим успіхом росії у війні проти України. Більше ніяких міст вони взяти не зможуть. До того ж, навіть тут росіяни не зайняли всю Луганську область.

«Вони не вийшли на кордон з Луганською областю. Вони дуже близькі, але там ще залишається сіра зона. Тобто формально Луганська область не їх. Зрозуміло, що сторони приписують собі страшні успіхи, але якщо тверезо подивитися, то обидві сторони виконали свої завдання. Вони вийшли на кордони Луганська, а ми завдали їм поразки, затримали їх до прибуття західної допомоги, стягнули 60% їхніх військ і створили собі умови, коли ми можемо вести контрнаступні дії на запорізькому та Херсонському напрямках» - зазначив він.

Нагадаємо, 24 червня стало відомо про те, що ВСУ отримали наказ відійти з Сєвєродонецька, на той момент вони контролювали тільки територію заводу «Азот». Як сказав глава української розвідки, відступ був тактичним кроком, щоб уникнути повторення ситуації, такої як «Азовсталь» в Маріуполі.

3 липня після важких боїв українські військові були змушені відійти від Лисичанська. За словами глави Луганської ОВВА, військові покинули місто, щоб не допустити оточення і вийти без втрат.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: