Успішна військова операція: Арестович розповів, які завдання ЗСУ виконали у Сєвєродонецьку та Лисичанську

Читать на русском
Оборона Лисичансько-Сєвєродонецької агломерації є успішною військовою операцією. ЗСУ виконали завдання скувати та завдати противнику втрати, виграти час для постачання зброї та вдосконалення другої лінії оборони, а також створити умови для контрнаступу на інших напрямках.

Оборона Лисичансько-Сєвєродонецької агломерації є успішною військовою операцією України. Збройні сили в ході операції виконали всі головні завдання.

Про це написав радник керівника ОПУ Олексій Арестович.

Аналітики назвали наступні цілі рф на ДонбасіПісля Лисичанська наступними цілями російської армії на Донбасі можуть стати Сіверськ чи Бахмут та Слов'янськ.

За словами Арестовича, головними завданнями операції були: скувати основні сили противника, завдати їм втрат, виграти час для постачання західного озброєння та вдосконалення другої лінії оборони, створити умови для наступальних дій України на інших ділянках фронту.

«Усі завдання операції виконані: Хімарси тут, втрати у росіян жахливі, друга лінія оборони в готовності, ЗСУ веде контрнаступальні дії на трьох (!) ділянках фронту – під Вугледаром, на Запорізькому напрямку, на Херсонському. Ще раз – росіяни на трьох (Харків, Ізюм, Бахмут) і ми на трьох. Місяць тому ми вели на одному-двох, а вони на п'яти», – написав він.

Ще одним головним досягненням операції Арестович вважає «зламаний червоноармійський стереотип «ні кроку назад» – твердження про те, що армії відступати не можна.

Нагадаємо, 24 червня стало відомо про те, що ЗСУ отримали наказ відійти з Сєвєродонецька, на той момент вони контролювали лише територію заводу «Азот». Як сказав глава української розвідки, відступ був тактичним кроком, щоб уникнути повторення ситуації, як-от «Азовсталь» у Маріуполі.

3 липня після тяжких боїв українські військові були змушені відійти від Лисичанська.

За словами голови Луганської ОВА, військові покинули місто, щоб не допустити оточення та вийти без втрат.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: