Стефанішина розповіла, коли Україна може вступити до Європейського Союзу

Читать на русском
Україна не збирається затягувати з виконанням тих завдань, які їй необхідні для членства. Робота над цим вже ведеться
Ілюстративне фотоgmk.center

Україна, попри всі скептичні прогнози, планує стати повноправним членом Європейського Союзу в рекордно короткий термін - максимум за п'ять років. В України є все для того, щоб реалізувати цей план.

Про це заявила віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина в ефірі Українського радіо.

Побачили іншу державу: що стало ключовим у наданні Україні статусу кандидата у члени ЄСЩо стало ключовим у наданні Україні статусу кандидата у члени Європейського Союзу, читайте у матеріалі Слово і діло.

«Наші прогнози досить амбітні. Я не хочу говорити про конкретні дати, адже вони залежать не тільки від того, наскільки ми будемо готові. Це займе до десятка років, до п'ятирічки» - сказала вона.

Стефанішина додала, що Україна не збирається затягувати з виконанням тих завдань, які їй необхідні для членства. Робота над цим вже ведеться.

_«Ми точно не допустимо затягування процесу розширення. Ми виконали свою частину завдань, зможемо перейти до переговорів і політично приєднатися до ЄС в рекордні терміни. Так само як ми стали кандидатом», - зазначила віцепрем'єр.

Нагадаємо, 23 червня Європейська Рада одноголосно надала Україні статус кандидата на вступ до ЄС.

Президент Володимир Зеленський з цього приводу зазначив, що Україна йшла до отримання статусу кандидата в Євросоюз 115 днів, і шлях до членства в ЄС не повинен займати роки, десятиліття. А ось в Кабінеті міністрів вважають, що Україна може вступити в Європейський союз тільки у 2029 році. Раніше це малоймовірно, оскільки потрібно прийняти та імплементувати багато європейських законів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: