Москва у люті через те, що Україна увійде до Євросоюзу – Кулеба

Читать на русском
Насправді росія дуже хотіла б якось загальмувати або взагалі зупинити процес євроінтеграції України, але тепер такої можливості у неї немає і вже не буде
Дмитро Кулеба24 канал

Хоча росія посилено удає, що її не хвилює отримання Україною статусу кандидата в члени Європейського Союзу, насправді москва знаходиться в неймовірній люті - реалізувався найнеприємніший для неї варіант, а змінити ситуацію можливості немає.

Про це розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі Національного телемарафону.

Статус кандидата у члени ЄС: що це дасть УкраїніУ Кабміні розповіли, які переваги надасть Україні статусу кандидата в ЄС. Серед іншого, це доступ до фінансування та залучення інвестицій.

За словами Кулеби, роки роботи російських пропагандистів, які переконували Україну в тому, що та повинна перейти на бік росії, позаяк вона нібито не потрібна в Європі, тепер викинуті на смітник.

«Їхня млявість в реакціях є награною. Москву бісить той факт, що Україна буде членом Європейського Союзу. Згадайте, 30 років нас годували російським наративом про те, що Україна нікому не потрібна, ніхто її не чекає в Європі, що ми повинні про це забути та розвернутися до росії. І ось 30 років цієї роботи - просто в смітник. Тому, що Україна йде в Європейський Союз і це підтверджено тепер, нарешті, і з боку самого Європейського Союзу» - сказав міністр.

Кулеба зазначив, що росія дуже хотіла б якось загальмувати або взагалі зупинити процес євроінтеграції України, але тепер такої можливості у неї немає і вже не буде.

У Євросоюзі анонсували негайну підготовку до інтеграції УкраїниМайбутнє України - в Європі, майбутнє українського народу - в сім'ї європейських народів, і росія не зуміє цьому перешкодити

«Ті заяви Лаврова - це прояв роздратування. Але завжди, коли є країна, яка стає агресором, проти неї формується коаліція, яка хоче поставити її на місце. Тому тут немає жодної проблеми в тому, що тут формується коаліція. Але коаліція ця - проти держави, яка є агресором і злочинцем» - додав він.

Нагадаємо, саміт ЄС дав Україні статус кандидата на вступ до Євросоюзу. Це рішення одноголосно підтримали всі лідери ЄС під час саміту в Брюсселі 23 червня. Разом з тим Україна отримала від Єврокомісії сім умов, за невиконання яких держава може втратити статус кандидата в ЄС.

У Кабміні вважають, що Україна може вступити в Європейський союз тільки у 2029 році. Раніше це малоймовірно, оскільки потрібно прийняти та імплементувати багато європейських законів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: