У Євросоюзі анонсували негайну підготовку до інтеграції України

Читать на русском
Майбутнє України - в Європі, майбутнє українського народу - в сім'ї європейських народів, і росія не зуміє цьому перешкодити
Кулеба та БоррельКоллаж slovoidilo.ua

Європейський союз негайно приступить до запуску підготовки повноцінної інтеграції України в європейські структури та, надалі, до остаточного членства в Євросоюзі.

Про це заявив високий представник Європейського Союзу з питань дипломатії Жозеп Боррель загалом відеозверненні з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Високий представник ЄС зазначив, що майбутнє України - в Європі, майбутнє українського народу - в сім'ї європейських народів, і росія не зуміє цьому перешкодити.

«Ми негайно запустимо підготовку до інтеграції України в європейські структури та кінцевого членства в ЄС... Це ключовий момент для нас, ЄС, а також для України, і для миру і демократії на нашому спільному континенті, тому що ми поділяємо європейський континент. У російської військової агресії не вийде позбавити людей в Європі права жити нормальним, гідним життям. Україна переможе. Європа переможе» - заявили Кулеба і Боррель.

Нагадаємо, саміт ЄС надав Україні статус кандидата на вступ до Євросоюзу. Це рішення одноголосно підтримали всі лідери ЄС під час саміту в Брюсселі 23 червня.

Разом з цим Україна отримала від Єврокомісії сім умов, за невиконання яких держава може втратити статус кандидата в ЄС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: