У Кабміні спрогнозували приблизний термін вступу України в ЄС

Читать на русском
Україна може стати членом Євросоюзу у 2029 році. Раніше це малоймовірно, адже треба ухвалити та імплементувати велику кількість європейського законодавства.

Україна може вступити до Європейського союзу в 2029 році. Раніше це малоймовірно, оскільки потрібно ухвалити та імплементувати багато європейських законів.

Такий прогноз озвучила генеральна директорка урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції Наталія Форсюк, повідомляє «Укрінформ».

Побачили іншу державу: що стало ключовим у наданні Україні статусу кандидата у члени ЄСЩо стало ключовим у наданні Україні статусу кандидата у члени Європейського Союзу, читайте у матеріалі Слово і діло.

«Раніше – малоймовірно через ту величезну кількість законодавства, яку потрібно прийняти та імплементувати. Ми маємо жити за європейськими законами», – сказала Форсюк.

Відкриття переговорних процедур щодо членства України в ЄС, за її словами, очікується на початку наступного року.

Набуття Україною статусу кандидата в члени ЄС, крім закріплення європейської перспективи, відкриває доступ до структурних фондів. «Доступ до коштів цих фондів мають лише країни-кандидати в члени ЄС, гроші надаються на пільгових умовах практично безкоштовно... Статус кандидата посилить позицію України у мирних переговорах», – додала Форсюк.

Нагадаємо, вчора, 23 червня, Єврорада надала Україні статусу кандидата на вступ до ЄС.

Раніше Україна отримала від Єврокомісії сім умов, за невиконання яких держава може втратити статус кандидата.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: