Саміт ЄС погодив статус кандидатів для України та Молдови

Читать на русском
Європейська рада щойно схвалила рішення щодо надання Україні та Молдові статусу кандидата у члени ЄС. Історичний момент.

Cаміт ЄС надав Україні статус кандидата на вступ до Євросоюзу.

Це рішення одноголосно підтримали всі лідери ЄС під час саміту у Брюсселі 23 червня, повідомив у Twitter президент Європейської ради Шарль Мішель.

Усі країни ЄС підтримують надання статусу кандидата для України – СтефанішинаКраїни ЄС мають повну згоду на надання Україні статусу кандидата на вступ. Про це повідомила віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

«Європейська рада щойно схвалила рішення щодо надання Україні та Молдові статусу кандидата у члени ЄС. Історичний момент. Сьогоднішній день знаменує собою вирішальний крок на вашому шляху до ЄС. Мої привітання президенту України Володимиру Зеленському та президенту Молдови Майї Санду, а також народам України та Молдови», - зазначив він.

23 червня було схвалено резолюцію Європарламенту, в якій йшлося про те, що Україні та Молдові необхідно невідкладно надати статус кандидата у члени Європейського союзу. Грузія також має стати кандидатом, але після завершення необхідних реформ.

Україна отримала від Єврокомісії сім умов, за невиконання яких держава може втратити статус кандидата до ЄС.

За словами президента Володимира Зеленського, надання Україні статусу кандидата до Європейського Союзу посилить не лише Україну, а й усю Європу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: