Зеленський розповів, скільки областей України постраждало від бойових дій

Читать на русском
Крім зруйнованих міст в зоні бойових дій є десятки населених пунктів, де боїв не було, але по яких наносилися ракетні удари
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Війна з росією так чи інакше торкнулася всієї території України. Але 10 областей країни постраждали особливо серйозно - переважно ті, де безпосередньо велися бойові дії. Там зруйновано не тільки житло, але і взагалі все, що тільки можна.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні за підсумками 2 липня.

«Давайте побудуємо нове»: інтерв'ю координатора Великого будівництва про післявоєнне відновленняПровідна роль у відбудові країни і до, і під час війни залишається в Офісу президента. Юрій Голик, що координує Велике будівництво, відповів Слово і діло на основні питання щодо відновлення країни після війни.

«Територія 10 областей постраждала від бойових дій після 24 лютого. За цей час вдалося звільнити 1027 міст і селищ, ще 2610 поки знаходяться під російською окупацією. І більшість з них потребують відновлення, сотні з них – російська армія повністю зруйнувала, їх фактично треба будувати заново» - розповів він.

Зеленський зазначив, що крім зруйнованих міст в зоні бойових дій є десятки населених пунктів, де боїв не було, але по яких наносилися ракетні удари.

«Сотні підприємств знищені. Серед них є і складні, дуже небезпечні виробництва – це хімія, це металургія... Звичайно, ми вже почали своїми силами відновлювати нормальне життя у звільнених районах, територіях. Але реалізувати такий масштабний проєкт по всій країні, дати нові стандарти безпеки, нову якість життя можна тільки залучаючи міжнародні можливості» - додав президент.

Нагадаємо, в Німеччині вважають, що для відновлення України після війни необхідний новий «план Маршалла». Наразі на весь світ чекає невизначеність через агресію росії.

Національний банк України за попередніми даними оцінив падіння валового внутрішнього продукту (ВВП) України в другому кварталі поточного року в 40%. Причиною такого масштабного спаду є російське вторгнення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: