Тайвань надасть фінансову допомогу для відновлення Бучі

Читать на русском
Тайвань надасть фінансову допомогу на відновлення зруйнованої російськими окупантами Бучі на Київщині.
Українська правда

Тайвань надасть фінансову допомогу на відновлення зруйнованої російськими окупантами Бучі на Київщині.

Міністр закордонних справ Тайваню Джозеф У про це повідомив під час онлайн-зустрічі з Бучанським міським головою Анатолієм Федоруком.

«Звірства у Бучі – це воєнні злочини, які важливо засудити, а винних – покарати. Тайвань і надалі підтримуватиме українців і допомагатиме у відбудові», – заявив він.

«Давайте побудуємо нове»: інтерв'ю координатора Великого будівництва про післявоєнне відновленняПровідна роль у відбудові країни і до, і під час війни залишається в Офісу президента. Юрій Голик, що координує Велике будівництво, відповів Слово і діло на основні питання щодо відновлення країни після війни.

Федорук і Джозеф У обговорили шляхи та можливості для відновлення Бучанської громади, яка постраждала через війну з росією. Також стало відомо, що фінансову і матеріальну допомогу Тайвань спрямує на відбудову Харкова, Чернігова, Одеси, Сум, Запоріжжя.

Нагадаємо, у середу, 15 червня, на першому в Україні саміті щодо сталої відбудови міст волонтери презентували проєкти відновлення Ірпеня.

Додамо, за час російської окупації в місті Буча Київської області загинуло від рук російських окупантів не менше, ніж 461 людина. Всього в районі Бучі та околиць окупанти вбили 1137 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: