У Раді розповіли, скільки українців залишили без житла російські агресори

Читать на русском
До початку опалювального сезону планується відремонтувати якомога більше житлових об'єктів - на ці цілі виділено 1,4 млрд грн
Ілюстративне фотоkanaldom.tv

Однією зі статей втрат української економіки у війні з російськими окупантами є кількість зруйнованого житлового фонду. З початку війни та станом на початок липня окупанти знищили близько 15 млн квадратних метрів житла.

Про це розповіла заступник голови парламентського комітету з питань організації державної влади Олена Шуляк в ефірі Національного телемарафону.

Зеленський: удари рф по Сергіївці, Затоці, Миколаєву стали продовженням російського ракетного тероруПрезидент зазначив, що західні союзники, обурені російськими військовими злочинами, погодили передачу Україні комплексів ППО

Так, найбільше житла зруйновано в чотирьох областях - Донецькій, Харківській, Київській, Чернігівській. Понад 220 тисяч осіб подали заявки на відновлення будинків і квартир через «Дію», а всього внаслідок російських атак понад 800 тисяч жителів України залишилися без житла.

«Якщо подивитися, скільки людей жили на цих 15 мільйонах метрів квадратних... Це понад 800 тисяч осіб. 800 тисяч людей залишилися без свого будинку або будинок потребує ремонту» - зазначила вона.

Зараз, за словами Шуляк, з резервного фонду на ремонт житла, яке можливо відремонтувати, уряд виділив 1,4 млрд грн. До початку опалювального сезону планується відремонтувати якомога більше житлових об'єктів.

Не намагайтеся пробитися до їхньої совісті: як реагувати на злочини окупантів під час війниГоворити росіянам про свою ненависть так само марно, як пробиватися до їхньої совісті та намагатися запевнити у втратах на фронті.

«Ремонтують транспортне сполучення, інженерні мережі, проводяться заходи безпеки (рашисти залишили після себе дуже багато місць, які потребують розмінування). Кошти спрямовуються на те, щоб у тих будинках, де можна швидко замінити двері, відремонтувати дахи, зробити швидкий ремонт» - додала вона.

Нагадаємо, раніше в Генеральному штабі Збройних сил України розповіли, чому російські окупанти знищують цивільні об'єкти. Через недостатню точність російських ракет, які вироблялися ще за радянських часів, страждає цивільне населення України.

У Міноборони зазначили, що країна-агресор проводить кампанію ракетних ударів по мирних українцях з метою зламати дух і зруйнувати єдність народу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: