В НБУ повідомили, на скільки скоротилася економіка України у другому кварталі 2022 року

Читать на русском
За даними опитування НБУ, на початку березня близько третини підприємств не працювали повністю. Наприкінці травня це число значно зменшилося.
business.ua

Національний банк України за попередніми даними оцінив падіння валового внутрішнього продукту (ВВП) України в другому кварталі поточного року в 40%.

Про це заступник голови НБУ Сергій Ніколайчук розповів у інтерв'ю для журналу Rabbit Hole.

Як зазначив Ніколайчук, наразі доводиться спиратися на різні оцінки, засновані на результатах опитувань і показниках, що відображають динаміку в різних секторах економіки.

Єдиний вимушений крок: чому НБУ вдається до активної емісії гривні та які можуть бути наслідкиЧому НБУ вдається до активної емісії гривні та які наслідки цього можуть бути в довгостроковій перспективі, читайте у матеріалі.

При цьому, згідно з даними опитування НБУ, на початку березня близько третини підприємств не працювали повністю. Наприкінці травня це число зменшилося до 14%.

«Але в більш загальному плані ми оцінюємо, що в другому кварталі ВВП впав на 40% в порівнянні з другим кварталом минулого року», - сказав представник НБУ.

Нагадаємо, що в НБУ повідомили про втрати економіки України з початку війни.

Окрім цього, загальна сума збитку, який сільськогосподарська галузь України зазнала в результаті повномасштабного російського вторгнення, становить 4,29 млрд доларів.

Наприкінці травня президент Володимир Зеленський повідомив, що росія завдала Україні збитків більш ніж на 0,5 трильйона доларів.

Раніше у НБУ повідомили, що українська економіка ще не готова до повернення плаваючого курсу валют.

Також голова Національного банку назвав три економічні передумови, при виконанні яких буде повернено вільний обмінний курс долара.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: