Обстріли Харкова: внаслідок російської атаки зруйнований житловий будинок та постраждала лікарня

Читать на русском
Всі пожежі, спричинені ворожими обстрілами, трапились у Немишлянському районі Харкова. Ракета загарбників влучила в один із житлових двоповерхових будинків у Холодногірському районі Харкова. Будівля зазнала значних руйнувань, пожежі не було.
Ілюстративне фото

У Немишлянському районі Харкова внаслідок вчорашнього обстрілу з боку російських військ постраждала лікарня, зокрема операційна, а в Холодногірському районі зруйнований житловий будинок.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДСНС України у Харківській області.

«О 00:28 в Немишлянському районі внаслідок обстрілу лікувального закладу були пробиті: дах, технічний поверх, операційна на 7-му поверсі та перекриття 6-го поверху в рентген кабінеті, без подальшого горіння», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається в ДСНС, загиблих та постраждалих внаслідок російської атаки немає.

При цьому, близько 23:08 ракета загарбників влучила в один із житлових двоповерхових будинків у Холодногірському районі Харкова. Будівля зазнала значних руйнувань, пожежі не було. Під час проведення аварійно-рятувальних робіт вогнеборці врятували 2 людей з-під завалів. До ліквідації було залучено 5 оперативних відділень та 30 чоловік особового складу ДСНС.

Арестович пояснив, навіщо росія завдає ракетних ударів по Україні з території БілорусіАрестович додав, що Білорусі варто залишити будь-які думки про атаку на Україну; білоруських солдатів в Україні будуть вбивати зі значно більшою злістю, ніж росіян

Загалом за добу з 25 по 26 червня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС здійснили 14 оперативних виїздів, з яких: на ліквідацію пожеж — 5, у т.ч. пожеж спричинених обстрілами — 3, пожежі з інших причин — 2, також 1 — на проведення аварійно-рятувальних робіт, 2 — для допомоги комунальним службам, 4 — для надання допомоги співробітникам поліції, 2 — інші виїзди.

Повідомляється, що всі пожежі, спричинені ворожими обстрілами, трапились у Немишлянському районі Харкова. Там горіли: 2 гаражі на площі 40 кв.м., 4 автомобілі на площі пожежі 50 кв.м., а також балкон квартири в 9-поверховому житловому будинку та ще 5 автомобілів на площі 45 кв.м. До ліквідації цих пожеж було залучено 8 одиниць пожежно-рятувальної техніки та близько 48 чоловік особового складу ДСНС. Попередньо загиблих та постраждалих немає.

Водночас, піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби ліквідовано 13 ворожих боєприпасів.

Нагадаємо, що сьогодні вранці окупанти вдарили ракетами по Києву. Ракета влучила у 9-поверховий житловий будинок у Шевченківському районі міста Києва. Під завалами залишаються постраждалі люди, є загиблий.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: