Шмигаль не виключає падіння ВВП України на 50 відсотків

Читать на русском
Україна вже понесла від війни загальний збиток, який перевищує 500 млрд доларів, і сюди входять найрізноманітніші втрати
Денис Шмигальkmu.gov.ua

Через що ведеться на території України війни з росією тільки за підсумками 2022 року ВВП України може впасти на 30-50%.

Про це написав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в колонці для видання The Economist.

Занепад росії розпочався ще до її повномасштабного вторгнення в Україну – економістЕкономіст Дарон Асемоглу вважає, що занепад росії розпочався ще до вторгнення в Україну. На його думку, рф сьогодні вступає в нову фазу занепаду, який буде небезпечний і для її народу, і для світу.

Також Шмигаль зазначив, що Україна вже понесла від війни загальний збиток, який перевищує 500 млрд доларів, і сюди входять найрізноманітніші втрати - від недоотриманих грошей через розрив логістичних і торгових ланцюжків до вартості знищеного окупантами житла і підприємств.

«За оцінками уряду, в довгостроковій перспективі ця цифра може зрости до 1 трлн доларів, або в п'ять разів більше торішнього ВВП» - резюмував він.

Нагадаємо, за оцінками західних аналітиків, економіці росії буде потрібно 10 років, щоб відновитися після санкцій до рівня 2021 року. Водночас економіка України зможе повернутися до довоєнного рівня за п'ять років.

У Світовому банку вважають, що фактичний збиток будівлям і інфраструктурі України в результаті вторгнення росії та війни вже досяг приблизно 60 мільярдів доларів. Ця сума ще зростатиме.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: