Звільнення Зміїного: у Генштабі озвучили подальші плани ЗСУ щодо острову

Читать на русском
ЗСУ планує встановити безпосередній фізичний контроль над островом Зміїний. Поки що він перебуває під контролем далекобійної зброї.

Керівництво Збройних сил України планує встановити безпосередній фізичний контроль за островом Зміїний. Поки що він перебуває під контролем далекобійної зброї.

Про це повідомив бригадний генерал, заступник начальника головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України Олексій Громов під час брифінгу у четвер, 30 червня.

Операція на острові Зміїний: Залужний показав відео ударів ЗСУ по окупантахГоловнокомандувач ЗСУ Залужний показав відео, як звільняли острів Зміїний від російських окупантів.

«У планах керівництва Збройних сил є встановлення безпосереднього фізичного контролю за цим островом. Наразі ми його контролюємо за допомогою нашої зброї: далекобійної артилерії, ракетних військ та авіації», – розповів Громов.

За його словами, війська окупантів залишили острів Зміїний після того, як українські військові протягом кількох діб витісняли їх звідти.

Громов уточнив, що погодні умови в районі острова дещо складні і «якісно оцінити поразку» поки що немає можливості.

Нагадаємо, сьогодні вранці в ОК «Південь» повідомили, що внаслідок військової операції України російські військові спішно евакуювали залишки гарнізону та залишили острів Зміїний.

У міністерстві оборони росії підтвердили відведення військових зі Зміїного, але назвали це не втечею, а «жестом доброї волі».

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний показав відео ударів по острову Зміїний.

Наслідки одного із нещодавніх ударів ЗСУ по позиціях російських військ на острові – на супутникових знімках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: