Складніше, ніж рак: Зеленський розповів, на що хворий путін і його оточення

Читать на русском
За словами Зеленського, у путіна та його оточення хвороба страшніша за рак – як мінімум це неповага до міжнародного права та життя людини. Але Україна все одно виграє цю війну.
president.gov.ua

У президента росії володимир путіна хвороба набагато складніша, ніж рак. Він та його оточення заражені зайвими амбіціями, прагненням захопить чужу країну, неповагою до міжнародного права та життя людини.

Таку думку в інтерв'ю NBC висловив президент України Володимир Зеленський.

«Я чесно не знаю, що відбувається з путіним. Я вважаю, що в них справді загалом є велика хвороба, але вона складніша, ніж та хвороба, про яку кажете ви (рак – ред.). Це хвороба неповаги до нашого народу, хвороба тортур. Це складний момент і це хвороба, і, на жаль, це питання не лише однієї людини. Я розумію, що багато людей в оточенні президента росії вони саме хворі – зайві амбіції, нерозуміння та неповага до міжнародного права, до життя людей. Ця хвороба є небезпечною для нашої держави, а все інше це розмови і не дуже цікаво», – сказав він.

Нові санкції проти росії та повернення територій: що Зеленський обіцяв протягом четвертого місяця війниУпродовж четвертого місяця війни Зеленський обіцяв допомогу бізнесу та заморожування комунальних тарифів, підготовку нового пакету санкцій проти росії та вирішення продовольчої кризи.

В інтерв'ю президент також висловив упевненість, що війна із росією закінчиться перемогою України. «Війна точно скінчиться. Я впевнений, що вона закінчиться перемогою України. Як би там не було, як би складно не було, ми маємо витіснити окупантів із нашої землі, скільки зможемо – це робитимемо. А чим ще може закінчитись війна? Тільки так», – заявив Зеленський.

«Нам нікуди подітися, ми у себе вдома. За що вони воюють? Поки що за те, за що їм сказали, за якісь слова, якісь фантазії про нацизм, якусь денацифікацію. Незрозуміло за що вони вмирають. Ми знаємо, за що вмираємо. Ми розуміємо, що ми робимо, але їх удесятеро більше», – зазначив глава держави.

Зеленський також сказав, що його турбує питання втоми Заходу від війни. Але перемога над росією буде спільною, тож світ не має права програти. «Якщо ми програємо, хто б що не казав, програє демократія. А отже, програють США, програють європейські держави, які декларують цінності, про які ми всі говоримо. Я знаю, що всім непросто», – додав він.

Нагадаємо, прессекретар президента росії Дмитро Пєсков заявив, що Україна може «зупинити війну до кінця доби» – для цього потрібно здатися та виконати усі ультиматуми москви.

Раніше Зеленський запевнив, що Україна не збирається йти на будь-які територіальні поступки росії задля досягнення миру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: