Європа згодна, що війна повинна завершитися на умовах України – Зеленський

Читать на русском
Європейські лідери розуміють, чому призупинені переговори з росією і чому Україні доведеться битися до самого кінця
Зеленський, Макрон, Шольц, Драгі, Йоханнісpresident.gov.ua

Лідери європейських країн - Німеччини, Франції, Італії та Румунії - згодні, що війна в Україні повинна завершитися на українських умовах і дипломатичним шляхом.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні за підсумками 16 червня.

Україна відчула підтримку відразу чотирьох європейських держав – ЗеленськийІталія, Німеччина, Франція та Румунія підтримуватимуть Україну політично, фінансово, допомагатимуть з озброєнням, експортом зерна та вступом до ЄС

«Для мене було важливим почути від лідерів і іншу фундаментальну річ – вони погоджуються, що закінчення війни та мир для України повинні бути саме такими, як їх бачить Україна. Як бачить їх наш народ» - сказав він.

Зеленський додав, що у нього склалося позитивне враження від зустрічі з європейськими лідерами. Вони розуміють, чому припинені переговори з росією і чому Україні доведеться битися до самого кінця.

«Всі лідери розуміють, чому зараз не відбуваються переговори щодо закінчення війни. Виключно через позицію росії, яка намагається тільки залякувати всіх в Європі та продовжувати руйнування нашої держави. Не шукати шлях до миру - вони не хочуть. Це агресор, він повинен визначитися насамперед для себе, що війну треба завершувати. Ми ж продовжимо боротися, поки не гарантуємо нашій державі повну безпеку і територіальну цілісність» - сказав президент.

Нагадаємо, в ОПУ вважають, що на нинішньому етапі війни неможливі будь-які переговори з hосією, оскільки будь-які домовленості з окупантами будуть подібні до договорів 2014-2015 року, що принесе Україні тільки біди та проблеми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: