Амбіції росії направлені від Варшави до Софії, від Праги до Таллінна – Зеленський

Читать на русском
Зеленський, виступаючи перед парламентом Чехії, заявив, що росія зацікавлена не лише у завоюванні України. Вторгнення в Україну – лише перший крок, щоб відкрити дорогу до інших країн.
president.gov.ua

**Росію цікавить завоювання не лише українських міст, а її агресивні амбіції спрямовані на величезний простір від Варшави до Софії, від Праги до Таллінна.******

Про це президент Володимир Зеленський заявив, виступаючи перед парламентом Чехії.

«Ми протистоїмо тиранії, яка, як і в минулому, не хоче зупинятися тільки на території України. Вона вважає своєю мішенню всіх у Європі, всіх тих, хто живе вільним і своїм життям. Росію не цікавлять лише наші міста Маріуполь, Сєвєродонецьк, Харків, Одеса та Київ. Ні. Її амбіції спрямовані на величезний простір від Варшави до Софії, від Праги до Таллінна», – сказав Зеленський.

Путін не зупиниться на Україні: дипломат назвав країни, яким загрожує небезпекаПутін хоче повернутися до кордонів імперської росії. Тому Заходу вже зараз треба подумати, якою буде європейська безпека після закінчення нинішньої війни.

Він зазначив, що вторгнення в Україну – це лише перший крок, який потрібен керівництву росії, щоб відкрити дорогу до інших країн: «Про це відверто кажуть не тільки російські державні пропагандисти, а й російські посадовці. Вони дійшли вже й, наприклад, до того, що погрожують офіційно скасувати визнання державної незалежності країн Балтії. А що тоді далі? Хто далі?».

Зеленський подякував Чехії за політичну та військову допомогу, яка була надана «серйозно та одразу».

«І нехай деякі політики десь там, у деяких державах, бояться можливості того, що свобода виграє, а тиранія програє, серед таких політиків немає ваших лідерів. Чеський народ прекрасно знає, чим завершуються компроміси за чужий рахунок і до чого призводять поступки тиранії, яка пропонує забрати лише нібито частину бажаної території, щоб удати, ніби агресія припинилася. Той, хто хоче захопити все, ніколи не зупиниться, взявши тільки частину», – наголосив український президент.

Глава держави також нагадав, що Європа має погодити сьомий пакет санкцій проти росії і предметно перейти до розмови про відновлення України. Зеленський попросив Чехію приєднатися до відбудови України й на національному рівні, взявши шефство над одним із регіонів чи міст, чи громад, які постраждали від російської агресії.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський заявив, що Україна потребує прискорення постачання озброєння для того, щоб розпочати інтенсивне звільнення тимчасово окупованих територій.

Напередодні він сказав, що Україна готова сісти за стіл переговорів із росією будь-коли, але є проблема – росія не готова до миру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: