Трагедія в Кременчуці: мер міста розповів про розслідування за фактом службової недбалості

Читать на русском
Правоохоронці перевірять, чому торговельний центр у Кременчуці працював під час сигналу повітряної тривоги. Також прокуратура перевірить дії службових осіб, які вчасно не евакуювали відвідувачів ТЦ.
фото: ДСНС

Прокуратура перевірятиме інформацію, згідно з якою, зруйнований російською ракетою торгівельний центр у Кременчуці незадовго до трагедії у внутрішніх чатах написав, що під час тривоги він продовжує працювати. Також перевірятимуться дії посадових осіб торговельного центру щодо вжиття заходів із цивільного захисту працівників і відвідувачів центру.

Про це міський голова Кременчука Віталій Малецький розповів в ефірі єдиного телемарафону.

«У нас є інформація, що торговий центр за кілька днів до цієї трагедії у внутрішніх чатах написав, що під час тривоги продовжує працювати. І саме цю інформацію буде перевіряти зараз прокуратура. Тому що більша частина людей евакуювалися, але дехто залишився, треба встановити, чому ці люди залишилися там під час повітряної тривоги», - сказав Малецький.

Удар по Кременчуку: Зеленський закликав Радбез ООН визнати терактом російську атаку на ТРЦПісля виступу президента України Рада безпеки ООН вшанувала жертв російського удару по торговому центру в Кременчуку. Навіть заступник представника росії в ООН Дмитро Полянський взяв в цьому участь.

Міський голова також додав, що одна російська ракета влучила у підприємство, на якому колись, іще в радянські часи виробляли зброю, але там давно уже нічого такого не робили, друга ракета влучила точно у торгівельний центр, спричинивши трагедію.

При цьому, згідно з повідомленням Офісу генпрокурора, прокуратура розпочала перевірку дії службових осіб торговельного центру в Кременчуці, які не забезпечили евакуацію під час ракетного удару.

«За процесуального керівництва Кременчуцької окружної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України)», – йдеться у повідомленні Офісу генпрокурора.

Нагадаємо, 27 червня росія завдала ракетного удару по Кременчуку. Ракети влучили у торговий центр та на територію одного з підприємств. ТЦ після удару повністю вигорів, на даний момент відомо про більш ніж 20 загиблих та 59 поранених.

Місцева влада оголосила у місті триденну жалобу. Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова припустила, що справа про цей ракетний удар може бути розглянута у Міжнародному кримінальному суді в Гаазі.

Президент Володимир Зеленський, у свою чергу, назвав удар окупантів по Кременчуку найбільш зухвалим терористичним актом в історії Європи.

Фото та відео з місця трагедії можна переглянути тут.

Пізніше з'явилося відео з камер спостереження.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: