Австралія передала Збройним силам України Перші раніше обіцяні БТР M113AS4

Читать на русском
M113AS4 - модернізована австралійською компанією Тенікс Дефенс версія американського БТР М113А1, яка знаходиться на озброєнні армії Австралії
БТР M113AS4minister.defence.gov.au

Австралія в рамках надання військової допомоги Україні передала в розпорядження Збройних сил України чотири перші бронетранспортери M113AS4. Слідом за ними буде відправлено ще 10 одиниць.

Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони Австралії.

Так, перші чотири БТР, які Австралія передала Україні, минулого тижня вилетіли з бази ВПС Великобританії Емберлі на борту українського Ан-124 «Руслан». Прем'єр-міністр Австралії Ентоні Альбанезе заявив, що постачання M113AS4 - це відповідь на запит Міністра оборони України щодо можливості надати Україні додаткові броньовані транспортні засоби.

«Австралія, як і багато країн, засуджує триваючу необгрунтовану агресію Росії проти народу України» - заявив Альбанезе, додавши, що Австралія як і раніше прихильна ідеї допомоги народу України та буде шукати додаткові можливості для надання військової допомоги Україні.

M113AS4 - модернізована австралійською компанією «Тенікс Дефенс» версія американського БТР M113A1, яка знаходиться на озброєнні армії Австралії.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Збройні Сили України отримають 500 нових імпортних бронеавтомобілів. Контракти на їх придбання уклав «Укроборонпром».

Нагадаємо, влада Британії має намір відправити в Україну невелику кількість бронеавтомобілів Stormer, які оснащені пусковими установками для протиповітряних ракет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: