Українці готові битися лопатами, якщо не буде зброї – Кулеба

Читать на русском
Україна не припинить опір і не погодиться на ганебний мир, якщо Захід вирішить припинити постачання зброї для ЗСУ
Дмитро КулебаFacebook

** Якщо західні держави не нададуть Україні зброю, то українці все одно продовжать захищати свою країну від російської агресії. Якщо знадобитися - то хоч і лопатами.**

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 19 червня, повідомляє німецький телеканал ARD

Кулеба зазначив, що його заява означає наступне - Україна не припинить опір і не погодиться на ганебний мир, якщо Захід вирішить припинити постачання зброї для ЗСУ. В Україні набагато менше зброї, ніж у росії, але це не означає, що за відсутності зброї український народ підніме руки вгору і здасться росіянам.

«Якщо ми не отримаємо зброї, добре, тоді ми будемо воювати лопатами, але ми будемо захищатися, тому що ця війна - війна за наше існування... Тому чим раніше ми отримаємо зброю, чим раніше воно буде відправлено, тим більше буде допомога для нас. Якщо зброя буде відправлена пізніше, ми все одно скажемо спасибі, але тоді багато чого буде витрачено даремно, багато людей загине» - сказав він.

Нагадаємо, раніше в РНБО розповіли, що поставки зброї з США в Україну за законом про ленд-лізу ще не почалися. Вони повинні налагодитися в найближчі місяці. Але може, доведеться чекати й до вересня. При цьому багато країн світу, які сьогодні надають Україні військове озброєння, просять не афішувати це в ЗМІ - щоб цьому не змогла протидіяти росія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: