Санкції проти рф: Байден разом із G7 планує заборонити імпорт російського золота

Читать на русском
Золото є найважливішим активом російського Центрального банку, який через санкції стикнувся з обмеженнями в доступу до своїх активів за кордоном.
фото: dw.com

На саміті G7 у німецькій Баварії, що розпочався сьогодні, 26 червня, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден разом із іншими світовими лідерами оголосить про заборону на імпорт золота з росії.

Про це повідомляє Байден у своєму Твітер-акаунті.

Байден зазначив, що США вже запровадили небачені раніше заходи щодо путіна з метою запобігання отримання росією коштів на фінансування війни в Україні.

«Разом із G7 ми заборонимо імпорт російського золота – основного експорту, який приносить росії десятки мільярдів доларів», - написав американський лідер.

Нові санкції проти росії та повернення територій: що Зеленський обіцяв протягом четвертого місяця війниУпродовж четвертого місяця війни Зеленський обіцяв допомогу бізнесу та заморожування комунальних тарифів, підготовку нового пакету санкцій проти росії та вирішення продовольчої кризи.

Раніше західні санкції проти росії не поширювалися на комерційні поставки золота, але багато банків, вантажовідправників і афінажні компанії перестали мати справу з російським дорогоцінним металом після початку вторгнення в Україну.

Варто зазначити, що золото є найважливішим активом російського Центрального банку, який через санкції стикнувся з обмеженнями в доступу до своїх активів за кордоном. Росія щорічно виробляє близько 10% усього золота, що видобувається у світі.

Раніше ми повідомляли, що перед самітом лідери держав-членів G7 (Великої сімки) домовилися включити в наступний пакет санкцій проти росії повну заборону на імпорт російського золота.

Нагадаємо, тим часом 24 червня парламент Канади схвалив законопроєкт, який запропонував прем'єр-міністр Джастін Трюдо - документ передбачає можливість конфіскації російських активів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: