У Німеччині розпочався саміт G7, де говоритимуть про Україну

Читать на русском
48-й саміт лідерів країн Великої сімки повинен пройти в Німеччині з 26 червня по 28 червня. Також запрошеним гостем на саміті буде президент України Володимир Зеленський.
фото: dw.com

У німецькому Ельмау сьогодні, 26 червня, розпочався триденний саміт країн «Великої сімки», на якому світові лідери обговорюватимуть ряд критичних світових викликів, спричинених повномасштабним російським вторгненням в Україну. На саміт уже прибув президент США Джо Байден.

Про це повідомляє агенство Reuters.

48-й саміт лідерів країн Великої сімки повинен пройти в Німеччині з 26 червня по 28 червня. Окрім власне членів G7 - США, Великої Британії, Канади, Франції, Німеччини, Японії та Італії - у саміті братимуть участь голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн та президент Європейської Ради Шарль Мішель. Також запрошеним гостем на саміті буде президент України Володимир Зеленський.

Зеленський відвідає саміт НАТО в МадридіТакож вперше на саміт прибудуть представники партнерів Альянсу з Тихоокеанського регіону - це Австралія, Нова Зеландія, Японія і Південна Корея

Як зазначається, на саміті обговорюватимуть ряд тем, серед яких найактуальнішими будуть зростання цін на енергоносії та продовольство, загроза світового голоду, зміни клімату, геополітичне позиціювання Китаю, посилення авторитаризму у світі, підтримка України на тлі російського вторгнення.

При цьому, від світових лідерів очікують демонстрації єдиного фронту в підтримці України і посилення тиску на кремль.

«Основним меседжем на G7 буде єдність та координація дій… Це основний посил, що навіть у важкі часи… ми тримаємося нашого альянсу», - повідомило агентству джерело в Євросоюзі.

Водночас зазначається, що на саміті Байден та його колеги з G7 мають намір узгодити заборону на імпорт золота з росії.

Також, однією з тем, які обговорять світові лідери, стануть варіанти подолання зростання цін на енергоносії та заміни імпорту російських нафти та газу.

Нагадаємо, що країни G7 звинуватили рф у зростанні цін на продукти.

Раніше у G7 закликали росію припинити погрози та розблокувати українські чорноморські порти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: