Посилення оборони Києва: на Дніпрі з'явився річковий дивізіон катерів

Читать на русском
Для посилення оборони Києва на Дніпрі створили річковий дивізіон катерів. Пізніше його можуть посилити морською піхотою.
скрін з відео

Для посилення оборони Києва на Дніпрі створили річковий дивізіон катерів. Пізніше річкову флотилію планується посилити морською піхотою.

Про це повідомив командувач ВМС ЗС України Олексій Неїжпапа у коментарі телерадіостудії МО України «Бриз».

Командувач оборони Києва назвав найбільш реальну загрозу столиці на сьогоднішній деньНебезпека повторного наступу росіян на Київ є, але загроза ракетних ударів сьогодні більш реальна.

«За ініціативи команди Сухопутних військ ми створили дивізіон військових катерів на півночі Дніпра. Дивізіон наразі виконує завдання забезпечення підтримки сил оборони Києва, які діють безпосередньо біля Дніпра. У перспективі з'явиться річкова флотилія, яка складатиметься з кількох дивізіонів, розміщених у різних місцях Дніпра. Це здійснюватиметься і за рахунок будівництва нових катерів, і за рахунок передачі катерів від наших партнерів», – повідомив Неїжпапа.

Він також додав, що річкову флотилію планується посилити морською піхотою, адже у бойових діях це основна сила із захоплення плацдарму. Морська піхота виконуватиме завдання на річках з подолання перешкод та дій корабельного складу.

Річковий дивізіон катерів для підсилення оборони КиєваТелерадіостудія МО України Бриз

Нагадаємо, командувач оборони Києва назвав найбільш реальну загрозу столиці на сьогодні.

Радник голови ОПУ Олексій Арестович не виключив нових ракетних ударів по Києву найближчим часом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: