У Києві та області зменшилась активність російських диверсантів – Генштаб

Читать на русском
У Києві та області зменшилася активність диверсантів, але правоохоронці все ж таки продовжують виявляти підозрілих осіб, які можуть бути причетними до такої діяльності.

У Києві та області зменшилася активність диверсантів, але правоохоронці все ж таки продовжують виявляти підозрілих осіб, які можуть бути причетними до такої діяльності.

Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов під час брифінгу.

«Київська обласна військова адміністрація повідомляє, що після закінчення бойових дій біля столиці активність диверсантів на Київщині зменшилась. Так, дійсно, певну частину диверсантів було знищено, але не виключено, що інша частина диверсантів перейшла в так званий сплячий режим і чекає на нові завдання від своїх московських кураторів. Безпосередньо у Києві продовжують виявляти підозрілих осіб, які можуть бути причетними до диверсійної роботи», - розповів Громов.

Стало відомо, скільки диверсантів в Україні виявили з 24 лютогоВ Україні з початку повномасштабного вторгнення росії ліквідовано 88 ДРГ, затримано 800 диверсантів.

За його словами, протягом останнього тижня затримано двох громадян України, у яких під час перевірки мобільних телефонів виявлено фотографії з фіксацією залізничної інфраструктури Києва.

Крім того, у Шевченківському районі столиці патрульні затримали жінку, яка мала у телефоні фотоблокпостів.

«У Дніпровському районі патрульні затримали чоловіка, який, за даними поліцейських інформаційних баз, причетний до діяльності незаконних збройних формувань на окупованих територіях», - розповів представник Генштабу.

В Оболонському районі столиці затримано чоловіка, у якого виявили фото розміщення військової техніки, позицій ЗСУ та інших складових сил оборони. З'ясувалося, що цей чоловік дзвонив на номери з кодом російських операторів мобільного зв'язку.

Громов наголосив, що аналіз наявної інформації свідчить про те, що противник продовжує зосереджувати увагу на розвідці об'єктів критичної інфраструктури та так званих об'єктів ухвалення рішень.

Інформація про ці об'єкти може використовуватися противником як з розвідувальною метою, так і безпосередньо для планування ракетних ударів, пояснив він.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала у Чернівцях російського диверсанта, який готував вибухи на об'єктах «Укрзалізниці» та логістичних складах.

Раніше у МВС повідомили, що за червень було затримано 30 диверсантів, третина з них у Києві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: