Війна в Україні: у МВС розповіли, які загрози зараз існують для Києва

Читать на русском
У МВС попередили, що навіть для відносно спокійного Києва зараз є низка ризиків та загроз. Серед них – ракетні удари з боку росії, діяльність диверсантів та можливе зростання злочинності.
РБК-Україна

Наївно гарантувати, що росія відмовиться від рішення захопити Київ чи Україну. Наразі, навіть у відносній мирній столиці існують певні ризики та загрози, у тому числі ракетно-бомбові удари та діяльність диверсантів.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна сказав перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін.

За словами Єніна, наївно гарантувати, що «хтось відмовиться від рішення захопити Київ чи Україну»: навіть після закінчення війни така загроза залишатиметься з огляду те, яких сусідів має Україна. «Коли закінчиться війна, ми все одно повинні і готуватимемося до нових вторгнень», – зазначив Єнін.

У Міноборони немає даних, які б свідчили про відновлення наступу на Київ – МалярНаразі у Міноборони немає інформації ані від Генштабу ЗСУ, ані від розвідки про можливий наступ на Київ.

«Хоч і може здатися, що стало спокійно, а на сирени можна не звертати уваги, повертаються посольства, війна вже далеко на сході і півдні, насправді ж – ні. Ми у стані жорсткого протистояння і досі виборюємо свою незалежність, і небезпека існує навіть там, де зараз відносно безпечно. Навіть в умовно мирному зараз Києві є ризики та загрози. Насамперед, це ракетно-бомбові удари з боку рф, попри те, що Київ одне із найбільш захищених міст України з точки зору протиповітряної оборони. Є і більш невидимі загрози. Починаючи від наслідків тимчасової окупації, які лишив після себе ворог, включаючи ДРГ. Також на певному етапі ми бачили спад злочинності, але з урахуванням загального зниження рівня життя ми ще стикнемося зі зростанням рівня злочинності, посттравматичним синдромом та іншими проблемами», – розповів заступник міністра.

Він додав, що всього з початку війни в Україні було викрито 88 диверсійно-розвідувальних груп, а затримано майже 800 осіб, причетних до диверсійної діяльності.

За перші два тижні травня правоохоронці виявили в Україні одну диверсійно-розвідувальну групу та затримали 43 особи, причетні до диверсійної діяльності, з них 18 у Києві.

Нагадаємо, у військовій адміністрації Києва заявили, що небезпека повторного наступу на столицю залишається, але фактичних ознак формування військ для цієї мети зараз не спостерігається.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: