Командувач оборони Києва назвав найбільш реальну загрозу столиці на сьогоднішній день

Читать на русском
Небезпека повторного наступу росіян на Київ є, але загроза ракетних ударів сьогодні більш реальна.

Небезпека повторного наступу російської армії на Київ лишається. Але на сьогоднішній день більш реальною загрозою для столиці є завдання ракетних ударів.

Про це в інтерв'ю «Укрінформу» сказав командувач угрупування сил та засобів оборони Києва Олександр Павлюк.

«Слід зауважити: на сьогодні безпека Києва, Київщини, всієї України забезпечується уздовж лінії зіткнення на Харківщині, Луганщині, Донеччині, Херсонщині. Для ворога Київ лишається і лишатиметься головною метою його загарбницьких мрій. Він ніколи не відмовиться від цього. Про це нам слід постійно пам’ятати і не виключати ймовірність спроб формування нових ударних угруповань на Київському та Чернігівському напрямках за рахунок заходів «тотальної мобілізації» резервістів, залучення запасів техніки та озброєння радянських часів, яких ще є вдосталь на базах зберігання», – сказав Павлюк.

Арестович не виключив нових ракетних ударів по Києву найближчим часомПричина загрози - успішні удари Збройних сил України по бурових платформах в Чорному морі, які з 2014 року захоплені росіянами

Він також припустив, що у разі успіху росіян на сході значна частина сил та засобів ворога може бути переміщена звідти на Київський напрямок та задіяна у формуванні нового ударного угруповання. «Отже, небезпека повторного наступу на Київ залишається», – наголосив Павлюк.

Але більш реальною загрозою для Києва є нанесення ракетних ударів по критичним об'єктам державного управління, військової та цивільної інфраструктури.

«Проте довкола Києва створено достатньо ефективну та ешелоновану систему ППО, яка в цілому здатна захистити місто від засобів повітряного нападу та постійно вдосконалюється. Однак імовірність прориву зони ППО у разі масованого ракетного удару все ж таки існує. Тому закликаю всіх киян та гостей столиці не втрачати пильність та вчасно реагувати на сигнали повітряної тривоги», – заявив військовий.

Нагадаємо, наприкінці травня у військовій адміністрації Києва заявили, що небезпека повторного наступу на столицю залишається, але фактичних ознак формування військ для цієї мети наразі не спостерігається.

Австрійський генерал Вальтер Файхтінгер сказав, що росія просто не має сил для повторної спроби захоплення Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: