Арестович не виключив нових ракетних ударів по Києву найближчим часом

Читать на русском
Причина загрози - успішні удари Збройних сил України по бурових платформах в Чорному морі, які з 2014 року захоплені росіянами
Ілюстративне фотоReuters

Жителям Києва та Київської області не варто найближчим часом нехтувати сигналами повітряної тривоги, оскільки можливі спроби російських окупантів завдати ракетних ударів по столиці.

Про це розповів радник керівника Офісу президента Олексій Арестович в ефірі у російського правозахисника Марка Фейгіна.

У РНБО попереджають про можливі провокації росіян 22 червняУ День пам'яті жертв війни є висока ймовірність провокацій з боку росіян із можливими ракетними обстрілами, попередили у ЦПД при РНБО.

За словами Арестовича, до 25 або 26 червня столиці загрожуватимуть ракетні удари російських окупантів. Причина загрози - успішні удари Збройних сил України по бурових платформах в Чорному морі, які з 2014 року захоплені росіянами. Росіяни зазнали на цих вишках великих військових та фінансових втрати, тому вони спробують помститися.

«Вони повинні спробувати розплатитися за те, що сталося в Чорному морі... депутат проговорився, я думаю, що можливий цей самий «удар по центрах прийняття рішень»... у нас, своєю чергою, теж є чим їм зробити дуже-дуже боляче» - сказав він.

Нагадаємо, українські військові 20 Червня завдали удару по бурових платформах в Чорному морі, які росіяни захопили у 2014 році після анексії Криму. Платформи були знищені; вони функціонували, як пункти укріплення для повного контролю російськими окупантами частини Чорного моря.

У відповідь на успішний удар ЗСУ в росії почалася справжня істерика. Так, псевдодепутат держдуми росії від анексованого Криму Михайло Шеремет заявив, що удар по бурових вишках в Чорному морі «розв'язав РФ руки», і скоро буде «завдано ударів у відповідь по центрах прийняття рішень».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: