Жодних феєрверків та їзди без глушників: Київрада ухвалила нові правила на час війни

Читать на русском
У Києві на час воєнного стану заборонили продавати та запускати феєрверки та їздити на авто без глушника.
Слово і діло

У Києві на час війни заборонили продаж та запуск феєрверків, салютів та піротехнічних засобів, а також рух транспортних засобів без глушників.

Відповідні рішення сьогодні ухвалила Київрада, повідомляє пресслужба міської адміністрації.

Південний міст у Києві закривають для приватного транспортуПівденний міст у Києві з 22 червня буде закрито для приватного транспорту. Їздити по ньому зможе лише спеціальний та громадський транспорт, а також авто з перепустками.

«Сьогодні ми ухвалили рішення про заборону на час війни продажу та запуску феєрверків у Києві та пересування містом автомобілів без глушника. Кілька років тому було вже рішення про заборону феєрверків, але бачимо, що не всі поводяться адекватно. В Україні війна, тривають артобстріли наших міст, а деякі громадяни влаштовують салюти! Або ганяють вулицями на авто, як на реактивному літаку! За це має бути відповідальність», – сказав мер Віталій Кличко.

Заборона діятиме на період воєнного стану в Україні та 30 днів після її скасування.

Автомобілям без глушника не можна буде їздити до скасування воєнного стану в країні.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у Києві посилять контроль за дотриманням режиму тиші. Крім того, у столиці перевірятимуть дотримання комендантської години у закладах громадського харчування та нічних клубах.

За словами командувача оборони столиці, небезпека повторного наступу російської армії на Київ залишається. Але на сьогодні більш реальною загрозою є завдання ракетних ударів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: