Продовжив телефонний марафон заради рішення по кандидатству для України – звернення Зеленського

Читать на русском
Зеленський випустив нове звернення за підсумками 22 червня, 119-го дня війни проти російських окупантів.
скріншотОфіс президента

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 22 червня, 119-го дня війни проти російських окупантів. Президент розповів, що від самого ранку продовжив телефонний марафон заради позитивного рішення щодо кандидатства для України, провівши розмови з 11 лідерами європейських країн.

Основне зі звернення президента:

  • Сьогодні 22 червня – День скорботи і вшанування памʼяті жертв війни, яка назавжди мала залишитись в історії 20 століття і ніколи не мала повторитись. Але повторюється. Росія зробила 24 лютого те ж саме, що нацисти – 22 червня.

  • Тоді між ранком вторгнення і поразкою агресора минуло 1418 днів. Ми ж маємо звільнити нашу землю і прийти до перемоги значно швидше. Це – наша національна мета.

  • Від самого ранку я продовжив телефонний марафон заради позитивного рішення по кандидатству для України. Сьогодні 11 лідерів: Болгарія, Латвія, Греція, Швеція, Естонія, Чехія, Бельгія, Австрія, Словенія, Молдова, Литва.

  • Обговорбвали співпрацю між нашими країнами, між Україною і ЄС, рішення, яке очікується від Європейської Ради, післявоєнну відбудову, а також наші спільні можливості захистити Європу від криз, які влаштовує росія, зокрема продовольчої

  • Сьогодні знову говорив з президентом Литви Гітанасом Науседою. Висловив йому повну підтримку у звʼязку з ситуацією навколо Калінінградської області росії.

  • Я вдячний США за допомогу і в розслідуванні воєнних злочинів на території України. Вдячний пану Елі Розенбауму за готовність приєднатися до встановлення справедливості – він один з тих американських розслідувачів, кому вдалося викрити багатьох нацистів.

  • Наша спільна слідча група має бути максимально сильною, щоб ніхто з російських злочинців не уникнув покарання. І це буде одним з найбільших у наш час внесків у захист міжнародного правопорядку.

  • Окупанти били по Миколаєву, 7 ракет. На щастя, загиблих немає, пʼятеро людей поранені. Були удари і на Харківщині. Обстрілювали прикордоння Чернігівської і Сумської областей.

  • На Донбасі – масовані авіаційні і артилерійські удари. Мета окупантів на цьому напрямку незмінна – крок за кроком знищити увесь Донбас. Лисичанськ, Словʼянськ, Краматорськ – будь-яке місто – їм потрібно все зробити повністю розбитим, як Маріуполь.

  • Ось чому ми знову і знову наголошуємо на прискоренні постачання зброї для України. Якнайшвидше потрібен паритет на полі бою, щоб зупинити цю диявольську армаду і посунути її за кордони України.

  • Підписав сьогодні новий указ про нагородження наших героїв. Державними нагородами відзначені 195 учасників бойових дій, із них 17 посмертно.

  • Готуємось до історичного рішення Європейської Ради, залишаються лічені години до нього.

Нагадаємо, що напередодні Зеленський підписав закон про ратифікацію Стамбульської конвенції.

Раніше Зеленський заявив, що безкарність росії може стати прикладом для інших держав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: