ЗСУ відбили штурм на Слов'янському напрямку та в районі Мар'їнки – Генштаб

Читать на русском
Російські війська продовжуються штурмові дії для встановлення повного контролю над Сєвєродонецьком. Окупанти також намагалися проводити штурм у районі Мар'їнки, але ЗСУ їх відігнали.

Збройні сили України відбили штурмові дії окупантів на Слов'янському напрямку. Крім того, наші військові запобігли спробам росіян провести штурм у районі Мар'їнки – окупанти втекли з поля бою.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Волинському та Поліському напрямах ситуація без істотних змін.

На Сіверському напрямку ворог продовжує забезпечувати посилену охорону ділянки українсько-російського кордону.

На Харківському напрямку основні зусилля противник зосереджується на утриманні зайнятих рубежів, намагається не допустити виходу наших підрозділів у тил російського угруповання військ, яке діє на Слов'янському напрямку. Ворог обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Дмитрівка, Чугуїв, Коробочкіно, Стара Гнилиця та Базаліївка.

На Слов'янському напрямі, неподалік Богородичного та Долини, українські воїни відбили штурмові дії окупантів.

Ворог систематично вчиняв артилерійські обстріли в районах населених пунктів Грушуваха, Вірнопілля, Адамівка та Мазанівка. Наніс авіаудари по об'єктах цивільної інфраструктури неподалік Богородичного.

Усунення путіна від влади не покладе край війні в Україні – РезніковОлексій Резніков вважає, що усунення путіна від влади не допоможе закінчити війну в Україні.

На Краматорському напрямі окупанти активних дій не вели.

На Сєвєродонецькому напрямку триває обстріл підрозділів наших військ з артилерії різних калібрів. Окупанти завдали авіаударів поблизу Устинівки, Гірського та Лисичанська. Також не припиняються штурмові дії для встановлення повного контролю над Сєвєродонецьком. Окрім цього міста, наші воїни успішно протидіють штурмам у районах населених пунктів Сиротине та Біла Гора.

На Бахмутському напрямку, в районах населених пунктів Миколаївка, Вершина та Семигір'я, противник веде наступальні дії, бої продовжуються.

На Авдіївському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Нью-Йорка.

Росіяни обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Очеретине, Авдіївка, Кам’янка, Нетайлово, Микільське та Оріхове.

На Курахівському напрямку зафіксовано авіаудар поблизу Щербакова. Українські військові припинили спроби ворожих штурмових дій у районі Мар'їнки – супротивник безславно втік.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог активних дій не вів.

На Южнобузькому напрямку противник зазнає втрат. Намагаючись стримати підрозділи сил оборони України, обстрілює з артилерії, мінометів та реактивних систем залпового вогню райони Муравйовки, Тополиного, Білої Криниці та Мар'їного. Одночасно посилює фортифікаційне обладнання передових позицій спорудженням довготривалих вогневих точок.

В акваторії Чорного та Азовського морів у готовності до завдання ракетних ударів по об'єктах на території України утримуються 5 носіїв високоточної зброї.

За інформацією Генштабу, внаслідок значних втрат у командному складі підрозділів повітрянодесантних військ ворог змушений набирати на військову службу офіцерів запасу з укладанням короткострокових контрактів терміном на три місяці.

Нагадаємо, у Міністерстві оборони України заявили, що російські війська хочуть повністю захопити Луганську область орієнтовно до 26 червня.

За словами голови Луганської ОВ Сергія Гайдая, у Сєвєродонецьку бої з російським окупантами ведуться вже у промзоні, а ЗСУ контролюють лише територію заводу «Азот».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: