У британській розвідці розповіли про проблеми російської авіації під час війни в Україні

Читать на русском
ВПС росії діють в Україні недостатньо ефективно, вважають у британській розвідці. Через це на сухопутні війська лягає велике навантаження, і росія змушена витрачати більше сучасних крилатих ракет.

Російські військово-повітряні сили діють в Україні недостатньо ефективно. Нездатність послідовно застосовувати бойову авіацію може бути одним з найважливіших факторів, що зумовлюють дуже обмежений успіх російської кампанії.

Про це пише Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

Ворожа авіація дедалі рідше заходить у зону дії української ППО – ЗСУБойова авіація росії зараз змінила тактику і перестала заходити до зони дії української ППО.

«Авіація не змогла досягти повної переваги в повітрі та діяла обережно, рідко проникаючи глибоко у тил українців. Деякі основні причини її труднощів перегукуються із проблемами сухопутних військ росії. Протягом багатьох років частина бойової підготовки російських ВПС, швидше за все, була складена за жорстким сценарієм і була розрахована на те, щоб справити враження на високопосадовців, а не на розвиток ініціативи серед льотних екіпажів», – йдеться у повідомленні.

У розвідці зазначили, що попри наявність у росії вражаючого списку сучасних та бойових літаків, ВПС не змогли розвинути інституційну культуру та навички, необхідні пілотам для ведення сучасної повітряної кампанії.

«Це призвело до того, що на сухопутні війська лягає більша, ніж планувалося, вага зусиль. Також росії доводиться активніше використовувати сучасні крилаті ракети, запаси яких, ймовірно, закінчуються», – додали у розвідці.

Нагадаємо, за інформацією ЗСУ, російські військові льотчики вже близько двох місяців не залітають на територію України, яку контролюють українські війська.

Раніше у британській розвідці заявили, що росія не змогла ефективно використати на війні свої елітні повітрянодесантні війська. Підрозділи ПДВ із значними втратами провалили як мінімум три серйозні операції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: