Росія хоче повністю захопити Луганську область до 26 червня – Маляр

Читать на русском
У районі Сєверодонецька точаться вирішальні бої. Окупантам поставлено завдання до 26 червня вийти на адмінкордон Луганської області.

Російські війська хочуть повністю захопити Луганську область приблизно до 26 червня. Таке завдання їм поставило керівництво.

Про це в ефірі телемарафону розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Резніков запевнив, що Україна не використовуватиме зброю для нападу на росію і назвав три етапи війниЗа словами Резнікова, на першому етапі Україна має зупинити російську навалу, на другому – вийти на позиції станом на 24 лютого, на третьому – деокупувати усі свої території.

«Наразі йдуть, без перебільшення, вирішальні бої в районі Сєверодонецька. І плани ворога чи завдання, які перед ними поставило їхнє керівництво – дійти до рубежів Луганської області орієнтовно до 26 червня. І зараз російська армія кинула фактично всі свої сили та засоби для того, щоб штурмувати населені пункти довкола. Вони намагаються прорвати оборону наших військ та намагаються взяти в оточення угруповання наших військ, яке здійснює оборону Лисичанська та Сєверодонецька», – сказала Маляр.

Збройні сили України, за словами заступниці міністра, борються за кожен метр української землі. Українські війська роблять все можливе, щоб утримати наші території та не допустити оточення.

Нагадаємо, в ISW вважають, що російській армії після боїв і втрат у Сєвєродонецьку може не вистачити сил, щоби захопити значну територію Донецької області.

Тим часом, на думку західної розвідки, війна росії в Україні перебуває на критичній стадії. Розглядаються три можливі сценарії подальшого розвитку подій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: