Окупаційна влада Херсонщини збирається провести «референдум» про входження до складу рф

Читать на русском
Окупаційна влада Херсонської області хоче провести у регіоні псевдореферендум про приєднання до росії, а потім вибори.

У Херсонській області буде проведено псевдореферендум щодо входження регіону до складу росії.

Про це сьогодні заявив представник окупаційної влади, «заступник голови військово-цивільної адміністрації» Кирило Стремоусов, передає РИА Новости.

У росії не хочуть «обговорювати статус» Херсонської та Запорізької областей – ЗМІЗа словами джерел, росія у разі поновлення переговорів не хоче обговорювати так званий статус Херсонської та Запорізької областей, як Крим та Донбас.

«Ми залишилися без законодавчої влади, тому нами була створена громадська рада, яка і представляє представників народу, і вони вже прийматимуть якісь проміжні рішення. На мою думку, це, швидше за все, буде референдум, який проводитиметься на території Херсонської області щодо самовизначення Херсонської області. І наступним етапом будуть вибори, які ми проводитимемо безпосередньо на території звільненої Херсонської області. І там далі вже законодавчо працюватимемо», – заявив Стремоусов.

За його словами, нібито вибір робитимуть мешканці регіону. Коли точно відбудеться «референдум», він поки не знає.

Нагадаємо, 11 травня окупаційна влада Херсонської області повідомила про намір просити путіна включити регіон до складу росії.

У росії хочуть протягом року провести псевдореферендуми щодо приєднання окупованого Донбасу, а також Херсонської та Запорізької областей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: