РФ може влаштувати атаки «під хибним прапором» біля Херсона – ISW

Читать на русском
Біля Херсона росія може влаштувати атаки під хибним прапором, щоб завадити контрнаступу українських військових.

Російські сили можуть влаштовувати атаки під неправдивим прапором біля тимчасово окупованого Херсона, щоб завадити громадській підтримці Збройних сил України.

Про це пише американський інститут вивчення війни (ISW).

«Російські сили можуть влаштовувати атаки під хибним прапором навколо міста Херсона, щоб перешкодити громадянській підтримці українських контрнаступальних операцій. Українське Південне оперативне командування повідомило про жертви серед цивільного населення під час вибуху 15 червня на місцевому ринку в Чорнобаївці, населеному пункті на північ від Херсона. Українське Південне оперативне командування заявило, що російські сили прагнуть дестабілізувати громадську думку в Херсоні та звинувачують українські сили у завданні ударів по цивільній інфраструктурі», – йдеться у звіті.

Аналітики повідомили, що росія продовжує зміцнювати резервні позиції у Херсонській та Миколаївській областях у відповідь на українські контратаки: покращили оборонні позиції у районі Безводного та Іщенки. Крім того, окупанти демонтують бетонні іригаційні споруди на Херсонщині, щоб приховати важку артилерію від українських ударів.

«Російські війська провели демонстративні штурми населених пунктів на сході Запорізької області, щоб закріпити українські частини на місці», – додали в ISW.

Раніше в ISW повідомили, що окупанти до Дня росії 12 червня влаштували теракти в Мелітополі та Бердянську «під хибним прапором».

Нагадаємо, як стверджував Олексій Арестович 14 червня, Збройні сили України знаходяться за 18 кілометрів від Херсона.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: