Кремль хоче об'єднати окуповані території України в новий «округ» у складі росії – ЗМІ

Читать на русском
Росія хоче приєднати до себе окуповані Донбас, Херсонську та Запорізьку області як один федеральний округ. До цього на територіях пройде псевдореферендум – у липні чи вересні.
Reuters

Кремль хоче об'єднати так звані «ДНР» та «ЛНР», а також окуповані території Херсонської та Запорізької областей в один «федеральний округ» у складі росії.

Про такі плани російському виданню «Медуза» розповіли три джерела, близькі до адміністрації путіна.

За словами джерела, новий «округ» має з'явитися після того, як на цих територіях пройдуть псевдореферендуми про приєднання до росії. Створенням «округу» займається заступник керівника департаменту АП із забезпечення справ Держради Борис Рапопорт.

«Просто показали, що на росію треба зважати»: Лукашенко не думає, що рф прагне захопити УкраїнуОлександр Лукашенко, незважаючи на очевидні факти, що говорять про інше, вважає, що росія не хоче захопити Україну.

Наразі, як розповіли джерела видання, йде підбір кадрів для роботи в «адміністраціях» самопроголошених «ДНР» та «ЛНР», а також у «військово-цивільних адміністраціях» у Херсонській та Запорізькій областях.

Саме ці чиновники мають підготувати проведення «референдумів». Поки що обговорюються дві дати їх проведення: перша – «у середині липня, якщо ситуація на фронті дозволить», друга – «реальніша», 11 вересня.

Крім того, як пише «Медуза», кремль шукає політтехнологів на посади «політруків» або «замполітів», які працюватимуть на окупованих територіях – «курувати політику, суспільне життя, медіа, підготовку до референдуму, соціалку».

При цьому пріоритет для роботи на захоплених територіях кремль віддає російським кадрам.

Ще одна новина: главарі «ДНР» та «ЛНР» Денис Пушилін та Леонід Пасічник теж найближчим часом можуть залишитися без своїх постів. Їх також хочуть замінити на російських чиновників.

Нагадаємо, днями стало відомо, що окупаційна влада Херсонської області готує «референдум» про приєднання до росії.

Про підготовку до «референдуму» заявила також гауляйтер Мелітополя Галина Данильченко.

ЗМІ також писали, що росія у разі поновлення переговорів з Україною вже не хоче обговорювати не лише «статус» Криму та Донбасу, а й Херсонської та Запорізької областей. Проте у кремлі цю інформацію спростували.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: