Окупанти вкрали списки виборців у Херсонській області – їх можуть використати для організації «референдуму»

Читать на русском
З архіву на Херсонщині росіяни вкрали виборчу документацію зі списками виборців регіону. У поліції вважають, що персональні дані можуть використати для підготовки псевдореферендуму.

У тимчасово окупованому Херсоні росіяни увірвалися до Державного архіву області та викрали виборчу документацію зі списками виборців за 2019 рік.

Про це повідомляє Нацполіція в області.

За попередньою версією правоохоронців, персональні дані виборців Херсона та області можуть бути використані окупантами для організації псевдореферендуму.

Російські гауляйтери Херсонщини знову намагаються готувати псевдореферендум в області – ОВА6 червня окупанти та їхні посіпаки провели в окупованій будівлі Херсонської облдержадміністрації нараду. У нараді брало участь близько 70 осіб

«Повідомлення про злочин надійшло від представника Державного архіву Херсонської області. За його словами, до приміщення архіву прийшли троє невстановлених чоловіків, які мали посвідчення працівника новоствореної окупаційною владою російської федерації «Військово-цивільної адміністрації Херсонської області». Окупанти погрожували працівникам установи застосуванням автоматичної зброї, таким чином вони незаконно вилучили з архіву 15 коробок з виборчою документацією. Там були і списки виборців з чергових виборів президента України у 2019 році. Нехтуючи всіма нормами і законами, представники окупаційної влади у такий спосіб намагаються зімітувати волевиявлення жителів Херсонщини та прискорити узаконення своєї влади», – повідомили в поліції.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.110 Кримінального кодексу України «Зазіхання на територіальну цілісність та недоторканність України».

Нагадаємо, 7 червня представник окупаційної влади Кирило Стремоусов заявив, що на Херсонщині буде проведено «референдум» про входження регіону до складу росії.

Російське видання «Медуза» писало, що кремль хоче об'єднати так звані «ДНР» та «ЛНР», а також окуповані території Херсонської та Запорізької областей в один «федерального округу» у складі росії.

Водночас, у РНБО вважають, що росія, ймовірно, відмовилася від ідеї «референдумів» на тимчасово окупованих територіях і буде відкрито анексувати їх.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: