Верещук закликала жителів Херсонщини виїхати, щоб полегшити деокупацію області

Читать на русском
Ірина Верещук закликає жителів тимчасово окупованої території Херсонської області виїхати, щоб полегшити деокупацію.
president.gov.ua

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликає жителів Херсонської області виїхати, щоб полегшити деокупацію.

Про це вона зазначила під час брифінгу.

Верещук зауважує, що жителі Херсонської області не повинні відмовлятися від можливостей для виїзду, які їм надають окупанти, тому що це дозволить прискорити деокупацію області українською армією.

ЗСУ відкинули окупантів з першої лінії оборони на Херсонщині – радник голови ОВАУкраїнські військові відкинули окупантів із першої лінії оборони на Херсонщині. Також ЗСУ завдали кілька ударів по тилових складах із боєприпасами.

«Виїжджайте, будь ласка, тому що наша армія буде обов'язково деокупувати ці землі. Наша воля це зробити непохитна. І дуже важко потім буде відкрити гуманітарний коридор, коли там будуть діти. Це було важко в Маріуполі, а в Херсонській області це буде ще важче. Бо ворог вчиться, стає ще більш цинічним, використовує живий щит, особливо дітей», – наголосила міністерка.

Вона зокрема закликала скористатися для виїзду тимчасово окупованим Кримом, виданими для цього окупантами «фейковими» документами і запевнила, що українська влада за це не каратиме. Верещук також закликала після потрапляння на територію третіх країн звернутися в будь-яке консульство або зателефонувати на гарячу лінію за номерами 1548 і 1648.

Раніше повідомляли, що окупанти перестали довіряти колаборантам у Херсоні. Загарбники почали призначати на їхні посади людей з ОРДЛО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: