На Запоріжжі вдалі атаки ЗСУ змусили росіян окопуватися та підтягувати резерви – ISW

Читать на русском
Спішне перекидання резервів, вважають аналітики, пов'язане з побоюваннями окупантів з приводу прориву ЗСУ до Мелітополя
Ілюстративне фотоFacebook

Збройні Сили України вдало контратакують російські окупаційні частини у Запорізькій області. Російські війська в паніці, вони спішно перекидають підкріплення на цю ослаблену ділянку фронту.

Про це йдеться у зведенні американського Інституту вивчення війни (ISW) за 19 червня.

Згідно з даними аналітиків, росіяни продовжують зосередження техніки та живої сили в центрі Запорізької області. Найбільше окупантів фіксується на лінії Дніпрорудне-Василівка-Оріхів. Швидше за все, це пов'язано з українськими контратаками та просуванням ЗСУ вперед.

На Запоріжжі виникла загроза зараження поверхневих вод - ОВАНаразі обласна влада скликала комісію ТЕБ та НС, вивчається ситуація, щоб надалі вживати заходів, аби не допустити її погіршення.

Через Мелітополь, згідно із заявою української влади, перекидаються війська і техніка з тимчасово окупованого Криму; нові надходження окупантів зосереджуються в районі Василівський і Полог, а біля кордону Запорізької та Донецької областей намагаються діяти російські ДРГ.

Негайне перекидання резервів, вважають аналітики, пов'язано з побоюваннями окупантів з приводу прориву ЗСУ до Мелітополя - це завалить російський фронт на досить великій ділянці та поставить під загрозу їх довгострокові плани.

Нагадаємо, раніше в ОПУ розповіли, що Збройні Сили України змогли зірвати плани російських окупантів щодо наступу на Запоріжжя. Тепер росіяни на цьому напрямку змушені йти в інший бік.

19 червня мер Мелітополя Іван Федоров заявив, що українські військові на запорізькому напрямку посунули лінію фронту на 10 км на південь, а також наблизилися до кордонів Херсона.

На тлі цього моральний дух російських окупантів на Запоріжжі звалився буквально нижче плінтуса. Так, у Михайлівці Запорізької області з гуртожитку втекли 60 російських військових, які прибули воювати проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: