«Ваш родич у полоні»: СБУ викрила чергову шахрайську схему на Запоріжжі

Читать на русском
Організатором схеми виявився чоловік, який наразі перебуває у тимчасово окупованому Маріуполі. Він нещодавно вийшов з в'язниці.
Shutterstock

Правоохоронці викрили злодіїв, які телефонували рідним і близьким воїнів ЗСУ та пропонували свою «допомогу» у нібито визволенні їх з полону.

Про це повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.

«На Запоріжжі були викриті зловмисники, які телефонували рідним і близьким воїнів ЗСУ та пропонували свою «допомогу» у нібито визволенні їх з полону», - йдеться в повідомленні.

Окупанти хочуть випустити полонених українців на мінні поля: СБУ перехопила розмовуРосійські військові розглядають спосіб розмінування Маріуполя, випустивши полонених українців на мінні поля.

Як зазначається, серед псевдопослуг, які пропонували шахраї:

  • телефонна розмова з полоненим – від 10 до 50 тис. грн;
  • визволення з полону – від 50 до 200 тис. грн;
  • перевезення тіла загиблого – до 10 тис. грн.

«Звичайно, що жодну з цих міфічних обіцянок зловмисники не могли виконати. А після отримання грошей, які їм пересилали онлайн, - просто зникали зі зв’язку. Для правдоподібності своїх слів шахраї моніторили інтернет, де збирали дані про безвісті зниклих або загиблих українських бійців та їхні родини. Організатором схеми виявився чоловік, який наразі перебуває у тимчасово окупованому Маріуполі. Він нещодавно вийшов з тюрми. Крім того, у Запоріжжі в нього була спільниця, яка відповідала за фінансову складову та забезпечувала мобільні дзвінки, постійно змінюючи номери та операторів зв’язку. Її затримали спецпризначенці СБУ», - повідомляють у прес-службі СБУ.

Згідно зі словами Дехтяренка, в ході обшуку у підозрюваної зокрема вилучили: комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності; велику кількість мобільних телефонів і сім-карток; банківські картки для отримання платежів; чверть мільйона гривень готівкою.

СБУ заблокувала шахрайську схему «Ваш родич у полоні!»Служба безпеки України

Нагадаємо, що СБУ затримала російського агента, який планував коригувати ракетні обстріли Дніпра.

Раніше ми повідомляли, що шахраї публікують фейки про евакуацію з Маріуполя.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: