ЗСУ змогли зупинити російські наступальні пориви під Запоріжжям – Арестович

Читать на русском
Українське командування уважно стежило за діями окупантів, і напередодні наступу підклало їм неабияку свиню
Ілюстративне фотоhromadske.ua

Збройні Сили України змогли зірвати плани російських окупантів щодо наступу на Запоріжжя. Тепер росіяни на цьому напрямку змушені йти в інший бік.

Про це розповів радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович в ефірі у російського правозахисника Марка Фейгіна.

Так, російські війська зосередилися у Василівці для ривка на Запоріжжі. Але українське командування стежило за діями окупантів, і напередодні наступу підклало їм неабияку свиню. На Запоріжжі повторили прийом, який ЗСУ вперше використовувало під Києвом, коли в Макарові окупанти готувалися наступати на столицю.

Арестович розповів, чим для європейських країн може обернутися перемога росії в УкраїніЯкщо росія зможе здобути перемогу у війні, то багато українців поповнять ряди російської армії. І тоді цю військову машину буде практично неможливо зупинити

«Наші завдали удару і вклинилися ввечері напередодні запланованого наступу. Зрозуміло, що стало не до наступу, бо треба було оборонятися. Це був дуже вдалий хід, і з того часу ми його не один раз повторили» - розповів він.

Українські військові абсолютно раптово для окупантів перейшли в контрнаступ в напрямку Оріхова південніше Василівки, наступаючи на Зелений Гай. Російським військам у підсумку замість наступу на північ довелося повертати на схід і витрачати накопичені сили в зустрічних боях з угрупованням українських військ. У підсумку ні про який оперативно-тактичний наступ говорити було вже не можна - резерви росіян виявилися розсмикані та пошарпані, темп був загублений, плани зірвані.

Нагадаємо, Збройні Сили України за останні два тижні змогли зрушити на південь лінію фронту в Запорізькій області. Просування склало від 5 до 7 кілометрів, це створює передумови для деокупації Мелітополя.

Президент Володимир Зеленський заявляв, що наступною великомасштабною метою російські окупанти вважають Запоріжжя. Незабаром вони спробують досягти поставленої перед собою мети - захопити обласний центр.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: