Окупанти хочуть взяти під контроль Запорізьку АЕС із 1 вересня

Читать на русском
Війська росії заявили працівникам Запорізької атомної електростанції про те, що хочуть з 1 вересня підпорядкувати її «Росатому».

Війська росії заявили працівникам Запорізької атомної електростанції про те, що хочуть з 1 вересня підпорядкувати її «Росатому».

Про це повідомляє пресслужба Енергоатому.

За інформацією, окупанти продовжують залякувати працівників ЗАЕС та загрожувати жителям Енергодару.

15 червня один із представників окупаційної влади з позивним «Волга» наказав керівникам структурних підрозділів ЗАЕС готуватися зустрічати нове керівництво та працювати за новими правилами.

«До уваги працівників електростанції він довів інформацію, що з 1 вересня 2022 року ЗАЕС повністю перейде під контроль росії й, відповідно, Росатому», - наголошується в повідомленні.

Проте в «Енергоатомі» стверджують, що ця заява не має жодного відношення до реальності. Окупанти не контролюватимуть роботу ЗАЕС.

За інформацією, Запорізька АЕС працює й працюватиме в українській енергосистемі та відповідно до українського законодавства. Тимчасове захоплення окупантами станції аж ніяк не означає її передачу росії.

Нагадаємо, у п'ятницю, 10 червня, було відновлено зв'язок між серверами ЗАЕС з контролю над ядерним матеріалом та МАГАТЕ.

Зазначимо, що зв'язок було втрачено 30 травня, коли російські окупанти відключили в Енергодарі Водафон. Всі дані за цей період були збережені на захищених серверах ЗАЕС і після оновлення зв'язку їх передали до МАГАТЕ.

Раніше з'явилася інформація про те, що у разі загрози втрати контролю над окупованою військами росії Запорізької АЕС, її буде повністю відключено. В «Енергоатомі» спростували інформацію та заявили, що на сьогодні існує лише один сценарій – це стабільна та надійна робота ЗАЕС в енергосистемі України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: