Рф відмовляється визнавати загибель 27 моряків крейсера «Москва» – розвідка

Читать на русском
Чиновники та спецслужби продовжують змушувати родини російські моряків приховувати інформацію про загиблих на крейсері Москва.
twitter.com/osinttechnical

Чиновники та спецслужби продовжують змушувати родини російські моряків приховувати інформацію про загиблих на крейсері «Москва».

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

Відомо, що 27 членів екіпажу, серед яких 19 строковиків, досі вважаються «зниклими безвісті». В Севастополі офіційно поховали лише мічмана Вахрушева.

Родичів загиблих моряків відмовляються приймати як у командуванні ВМФ РФ та командуванні Чорноморського флоту, так і в органах влади та соціального забезпечення. Натомість їх спрямовують до групи психологів, медиків та юристів яка була спеціально створена для приховування інформації про загиблих та зниклих безвісті окупантів-строковиків.

«Москва» затонула: як і чому загинув флагман російського Чорноморського флотуВтрата росіянами крейсера Москва – перша у світі з 1982 року втрата корабля першого класу у бойових умовах. Антон Корж аналізує, чому сталося неможливе і як слід розцінювати загибель флагманського корабля противника.

Співробітники ФСБ, дізнавшись про бажання родичів оприлюднити інформацію про загиблих у ЗМІ, приходять до них додому та за місцем роботи і проводять «розяснювальну роботу» з погрозами про кримінальну відповідальність за розголошення державної таємниці.

Нагадаємо ввечері 13 квітня було завдано ракетного удару по російському крейсеру «Москва», що брав участь у захопленні острова Зміїний. Після удару на кораблі здетонував боєкомплект і почалася пожежа. Удар по крейсеру завдали українськими протикорабельними ракетами РК-360МЦ «Нептун».

Попри всі спроби російських окупантів врятувати корабель, ввечері 14 квітня міноборони росії змушене було визнати, що ракетний крейсер «Москва» все ж таки пішов на дно.

За попередніми даними, на борту крейсера загинуло не менше 37 осіб, приблизно 100 отримали поранення. Всього на кораблі було близько 500 членів екіпажу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: