Українці зможуть самі обрати склад журі для Євробачення-2023

Читать на русском
Українці зможуть самостійно вибрати склад національного журі для пісенного конкурсу Євробачення у 2023 році.
фото facebook.com/suspilne.eurovision

Українці зможуть самостійно вибрати склад національного журі для міжнародного пісенного конкурсу Євробачення у 2023 році.

Про це заявив голова правління НСТУ Микола Чорнотицький в ефірі телемарафону у середу, 18 травня.

Євробачення-2023: продюсер пояснив, за яких умов Україна зможе прийняти конкурсУкраїна не зможе провести Євробачення-2023, якщо в країні будуть бойові дії, заявив продюсер Ігор Кондратюк. У такому разі право на проведення конкурсу можуть надати країні, яка посіла друге місце.

За його словами, жителі України матимуть змогу запропонувати свої кандидатури для національного журі, а потім проголосувати за них на сайті Громадського. Нововведення вводиться починаючи з наступного року.

«Громадський на радарах має все незадоволення нинішнього журі. З наступного року однією з новацій формування журі буде Open call. Усі громадяни, які мають бажання, зможуть запропонувати свою кандидатуру, яка, на їхню думку, має досвід та вагу у цій сфері. Після цього зробимо голосування на сайті та погодимо кандидатур з ЄМС. В результаті буде сформовано професійне журі, яке голосуватиме за фіналістів Євробачення наступного року», – сказав Чорнотицький.

Як відомо, після фіналу навколо українського журі на Євробаченні-2022 спалахнув скандал. Причиною стало те, що суддівський склад поставив 0 балів Польщі, яка допомагає українцям після російського вторгнення.

Нагадаємо, український гурт Kalush Orchestra переміг на Євробаченні-2022, сумарно набравши 631 бал.

Kalush Orchestra планує продати статуетку конкурсу на аукціоні та передати гроші на потреби ЗСУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: