Після Євробачення в Україні спостерігається бум на ім'я Стефанія

Читать на русском
Після перемоги України на Євробаченні-2022 українці стали частіше називати новонароджених дівчаток Стефанія.

Після перемоги України на Євробаченні-2022 українці стали частіше називати новонароджених дівчаток «Стефанія». Лише за місяць таке ім'я вже майже 70 дітей.

Про це повідомили у Міністерстві юстиції у четвер, 16 червня.

Kalush Orchestra продали нагороду за перемогу на Євробаченні: озвучена сумаВсі гроші, які колектив отримав від продажу нагороди за перемогу в конкурсі, будуть спрямовані на допомогу Збройним силам України

«Поки що весь світ наспівує рядки гурту Kalush про маму Стефанію, яка перемогла на пісенному конкурсі «Євробачення-2022» українці все частіше називають своїх діточок цим ім'ям. З моменту перемоги України у конкурсі 68 діток отримали ім'я Стефанія», - розповіли у міністерстві.

Нагадаємо, український гурт Kalush Orchestra отримав впевнену перемогу на Євробаченні-2022 в італійському Турині, набравши сумарно за підсумками голосування журі та глядачів 631 бал. Україна виграла із піснею Stefania.

Kalush Orchestra продала на благодійному аукціоні кубок у вигляді кришталевого мікрофону, який вручили їм як переможцям. Кубок придбали за 900 тисяч доларів, ці гроші підуть на допомогу Збройним силам України.

Водночас Україна не зможе прийняти Євробачення у 2023 році, якщо в країні й надалі продовжуватимуться бойові дії. Організатори конкурсу не підуть на такий ризик.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: