Велика Британія надасть Україні додаткову артилерію – Уоллес

Читать на русском
Британія надасть Україні 20 САУ М109. Американські САУ були придбані у бельгійської збройової компанії спеціально для надання Україні
САУ М109Вікіпедія

Велика Британія прийняла рішення надати Україні додаткову артилерію на тлі постійних прохань Києва про більшу кількість гармат. Йдеться про самохідні артилерійські установки м109 американського виробництва під натовський калібр 155 мм.

Про це заявив міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес в коментарі BBC.

Україна отримала масу зброї від Заходу, на росію очікують дуже великі втрати – РезніковВже зараз запаси озброєння НАТО в Україні досягли таких розмірів, що російська армія приречена на великі втрати

Спілкуючись з журналістами після зустрічі міністрів оборони країн НАТО, Уоллес сказав, що імпульс протистояння поки що працює на користь України - росіяни рухаються значно повільніше, ніж їм хотілося б, хоча зупинити російський наступ Україна поки не може. Уоллес додав, що подекуди російська артилерія дійсно перевершує українську в співвідношенні 20 до 1, але це ненадовго-західні країни активно працюють, щоб усунути цей дисбаланс, надаючи Україні більше важкого озброєння.

В рамках цієї роботи Британія надасть Україні 20 САУ М109. Американські САУ були придбані у бельгійської збройової компанії спеціально для надання Україні. Також західні країни переконалися, що їм потрібно створювати великі запаси озброєння - одним зі стримуючих чинників у передачі Україні озброєння є те, що запаси озброєння у багатьох держав обмежені.

Тим часом самохідні артилерійські знаряддя М109А3, які Україні в рамках військової допомоги надала Норвегія, вже знаходяться на фронті та активно працюють по окупантам. Українські військові дуже швидко освоїли нові машини.

Раніше Велика Британія вирішила передати Україні реактивні системи залпового вогню M270, здатні вражати цілі на відстані до 80 кілометрів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: