Полонений окупант зізнався, що артилерія рф навмисно знищувала багатоповерхівки Харкова

Читать на русском
Полонений окупант розповів СБУ, що російська реактивна артилерія навмисно знищувала житлові будинки у Харкові.
objectiv.tv

Полонений окупант, якого ЗСУ захопили під час визволення селища Циркуни у передмісті Харкова, розповів, що реактивна артилерія ворога навмисно знищувала житлові будинки у місті.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у понеділок, 16 травня.

Ситуація в Харкові: в ОДА знову повідомили про обстріли та пораненихХарків за добу знову обстріляли російські військові - повідомляється про обстріл Салтівки та Шевченківського району.

Командир відділення 25-ї артилерійської бригади з Росії повідомив українську спецслужбу, що головною мішенню російських реактивних дивізіонів були саме харківські будинки - ворог спеціально стріляв по цивільних об'єктах.

Найближчий до Циркунів район Харкова - Північна Салтівка, який з початку війни майже щодня зазнавав обстрілів з ворожих РСЗВ Град та Ураган, має одну з найбільш щільних забудов. І на сьогоднішній день майже кожна з 16-поверхівок зруйнована військовими Росії.

Сам полонений заявив, що не брав участі в обстрілі житлових кварталів, а лише стежив за виходами своєї та української артилерії. Також він повідомив персональні дані загарбників, причетних до інших військових злочинів росії та знищення мирних харків'ян.

Нагадаємо, у Харкові через обстріл зруйновано понад 1900 житлових будинків.

Наразі війська України вийшли до лінії державного кордону в Харківській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: